När det gäller pooler så finns det en del att tänka på när ni ska välja var ni vill placera er PP pool. Här kommer några korta och snabba tips att fundera lite över när du ska placera ut någon av våra modeller på tomten. Så tänk till från början, för tro oss; du vill inte flytta din pool en extra gång.

Många väljer att placera en pool i lä

Många tycker om när poolen ligger på ett soligt och samtidigt vindskyddat ställe. Okej, det är ju inte alltid som du kan placera din pool så att den ligger i lä, men går det hos dig så är det bara att gratulera. Solen hjälper till att värma upp din pool. Skulle den blir för påträngande så är det ju en enkel sak att skapa lite skugga med en rejäl parasoll eller en markis. Det kan vara härligt om solen också når poolens trappa, då många väljer en större pooltrappa idag där man kan samtala med sina bekanta, och varför inte med en kall dryck.

pooltak montana 1

Insynsskyddad eller vill du synas när du badar?

De flesta av våra kunder föredrar att placera poolen så att den blid skyddad från insyn. De tycker ofta om staket, eller att plantera upp en tjusig häck på lagom avstånd från poolen för att minska nyfikna blickar. Har du gott om träd på tomten? Då är det en fördel att placera poolen en bit bort från dessa så att inte löven hamnar i vattnet. Det minskar irritationen och gör att du slipper en hel del arbete med din kära poolhåv.

Poolen bör gärna ligga nära ditt hus

Du bör även fundera lite på avståndet mellan din pool och själva huset. Det är inget kul att inte få plats med till exempel dina solstolar och andra möbler vid poolen.

Bygg hellre en för stor altan än en som är för liten

Tänk också på att själva pooltaket kräver en hel del yta på din altan. Planera gärna för en yta som är ca 3m lång på den kortsida där ni tänkt parkera taket så plats finns för att kunna gå mellan pool och tak.

Placera gärna teknikskåpet nära poolens bräddavlopp

Fundera även lite på var poolens reningsverk ska placeras. Alltså själva utrymmet där själva pooltekniken bor. Vi erbjuder tre olika varianter så alternativ finns för alla behov, inne, ute och under mark.

Och till sist, tänk på följande:

Om barn använder poolen, se till att ha koll på dem och att småbarn inte lämnas vid poolen utan uppsyn.