black ocean edition - bygglov för pool - Behövs bygglov för pool?

Just detta är en fråga vi får ofta, och vi brukar då hänvisa till Boverkets hemsida. Vad säger de? Behövs bygglov för pool?

Kräver en pool bygglov?

Vad säger då Boverket? Jo, på deras sida konstaterar de att du som vill bygga en pool oftast inte behöver ett bygglov. Detta då en pool inte räknas till konstruktioner som kräver lov i plan- och bygglagen. Boverket skriver också att poolen/poolområdet beroende på dess utseende och konstruktion kan anses vara något annat som kräver lov som en mur eller ett plank.

Tänk även på att plank och pooltak kan behöva bygglov

Förser du poolen med ett pooltak så kan själva taket beroende på dess höjd och utseende faktiskt kräva bygglov. Detsamma gäller för en altan eller om du bygger upp ett fint plank eller staket runt din pool. Det kan då kräva ett bygglov. Tänk också på att det kan behövas ett marklov om du utför markentreprenad och avsevärt ändrar din tomts mark. Samt att det i din kommun kan krävas att du anmäler om du ansluter din pool till det allmänna vatten- och avloppsnätet.

För säkerhets skull – Kontakta byggnadsnämnden

Hur som helst, för att vara på de säkra sidan är det alltså bra att kontakta och stämma av med byggnadsnämnden i din kommun. På sätt kan du undvika eventuella trista misstag eller dyra konsekvenser. Var noggrann och tydlig så brukar det mesta lösa sig.

Klart att du ska unna dig en PP-Pool i Polypropen

För mer information, kontakta Henry som är vår kundansvarig. Han berättar gärna mer, och hjälper dig att hitta poolen du drömt om och som passar just dina behov perfekt. Vi gör vardagen till semester!