Minska klorhalten i din pool

Ett bra sätt att minska klorhalten i din pool efter en rejäl chockklorering inför premiärdoppet är att använda en antiklorprodukt. En riktig dunderkur till chockklorering gör dessvärre att klorhalten i din pool ökar rejält. Den bör därför sänkas, och här passar vi på att berätta hur du kan gå till väga för att din pool ska vara njutbar.

Antiklor hjälper dig att minska klorhalten

Den förhöjda klorhalten försvinner dock ganska snart i en utomhuspool genom sol och bad. Men för att omgående minska klorhalten i din pool kan du med fördel använda Antiklor. Chockkloreringen måste dock få verka i minst 6 timmar med poolens cirkulation igång. På så sätt kan den ge avsedd effekt innan Antiklor används. Vi rekommenderar och säljer själva Saniklar Antichlor.

Saniklar Antiklor hjälper dig att minska klorhalten i din poolMät poolens vattenvärde ofta

Hur som helst, följ instruktionerna och mät sedan poolens vattenvärde kontinuerligt. Gärna en gång i veckan.

Detta gör du med hjälp av teststickor. De vanligaste teststickorna heter Teststrips och de är dessutom väldigt lättanvända. De finns i olika utföranden och kan faktiskt mäta de flesta värden i poolvattnet. Det är bara att doppa ner en teststicka i vattnet och sedan läsa av mot färgskalan.

Kontrollera rätt klorhalt

Digital mätare är det smidigaste och mest exakta sättet att kontrollera vattenvärdena i er pool. De flesta mätare klarar dessutom av att mäta fler värden än de enklare stickorna.

Teststrips Standard mäter fritt klor, pH, alkalinetet och cyanursyra. De fungerar bra om man vet att man har ett bra balanserat råvatten som man fyller poolen med. Det vill säga vatten med rätt alkalinitet och kalkhårdhet.

Teststrips Select mäter fritt klor, totalt klor, pH, alkalinitet, total kalkhårdhet och cyanursyra. Detta rekommenderas när råvattnet inte är i bra balans utan kräver justering. Det är ganska vanligt, till exempel när man använder egen brunn.

Teststickorna hjälper dig att säkerställa att klorvärdet ligger på en bra nivå. Visar värdet efter din antiklorbehandling på 1-1,5 ppm så har du hittat rätt. Då kan du luta dig tillbaka, blåsa upp dina poolleksaker och bjuda in kompisarna. Kanske till och med ställa till en trevlig barbecue?

Du missar väl inte PP-Pools Poolvårdsguide?

På den här sidan finns bra tips och råd samt vår egen poolvårdsguide. Undrar du över något? Kontakta Henry!

Hur som helst. Henry svarar gärna på dina frågor. Med hans hjälp hittar vi snabbt poolen som passar dig och din tomt perfekt. Slutligen, vi gör vardagen till semester!